Historie

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?
Neem contact op!

Home » Historie

De historie van Lock Transport

Al vanaf het eerste begin van zijn bestaan wilde de mens iets vervoeren van A naar B. In de aanvang te voet later per uitgeholde boomstam via het water en met de ontwikkeling van de mens zo ook de wijze van transport.
De heer P. Lock sr. ( geboren 19-02-1901 ) de oprichter van ons bedrijf is begonnen als beurtschipper op de Zaan, wekelijks werden ladingen( voornamelijk kruidenierswaren) gehaald in de Zaanstreek en deze werden dan met paard en wagen gedistribueerd bij de afnemers in de Alblasserwaard later werd daar een vrachtauto voor aangeschaft.
De heer P. Lock sr. was een visionair man en zag meer toekomst in het wegtransport dan in de beurtvaart en na verkoop van het schip werd het transportbedrijf opgericht.Op 14-01-1931 werd de onderneming een feit, als eenmanszaak onder de naam van Piet Lock vervoerde hij voor de lokale nijverheid voornamelijk griendhout,hoepels en veevoeder. Was de eerste vrachtauto nog een verbouwde T-Ford waarop door wagenmaker Boelhouwer een open laadbakje was gemonteerd, werd door de toegenomen vraag alras een nieuwe Chevrolet vrachtwagen besteld.

Helaas werd door de 2e Wereldoorlog roet in het eten van de jonge ondernemer gegooid, de auto werd door de Duitse bezetter gevorderd en om in het onderhoud van zijn gezin te voorzien werd hij gedwongen om als landarbeider te werken. Na de oorlog kon met het invordering bewijs, een vervangend voertuig werden gehaald in Rotterdam een voormalig 3-assig GMC legervoertuig met een open cabine een nieuw start voor het bedrijf en door de wederopbouw werk in overvloed. Zodra 1 van de 4 zonen 18 jaar oud was en zijn rijbewijs behaald had, werd het bedrijf uitgebreid met een extra vrachtauto allen voormalige legervoertuigen, in 1953 de eerste grote stap voorwaarts met een hagelnieuwe DAF vrachtwagen. De lokale nijverheid werd nationaal en later ook internationaal en dit bracht ook de groei van het bedrijf mee met name Fort Kruiwagens zorgde ervoor dat er wagens van Piet Lock op Europese wegen reden.

In 1957 werd de eenmanszaak omgezet in Fa. P. Lock en Zonen waarin P. Lock sr., Arie Lock, Herman Lock, Piet Lock jr. en Johan Lock in participeerden. Met de wederopbouw, de Deltawerken en de steeds maar uitdijende industrie als stimulans groeide het bedrijf stevig door zodat in 1971 een nieuw bedrijfspand en parkeerterrein in gebruik kon worden genomen op industrieterrein De Peulen in Hardinxveld-Giessendam. De oliecrisis in 1973 bracht de groei tijdelijk tot stilstand, maar gelukkig kon weer snel de groei worden opgepakt. P. Lock sr. was in 1968 reeds gestopt met zijn werkzaam leven en de dagelijkse leiding overgedragen aan Piet Lock jr.met het vroegtijdig overlijden van Arie Lock in 1983 kwam ook een einde aan Fa. P. Lock en Zonen deze werd uitgebreid met 2 neven, Piet Azn en Piet Hzn, en werd omgezet naar CV P. Lock en Zonen in 1997. In de voorgaande jaren was er een flinke groei ingezet met autolaadkranen waarin het bedrijf altijd voorop heeft gelopen qua innovaties en capaciteit en een belangrijke partner werd voor de diverse grote aannemers in de regio, ook met de groei van het volumevervoer werd en wordt internationaal stevig doorgepakt, de tijdelijke huisvesting voor kantoren, scholen en gebouwen was ook een groeifactor van belang, er zijn in die jaren duizenden “Units “ geplaatst voor diverse grote fabrikanten en handelaars. De voormalige eenmanszaak uitgebreid tot een nationaal en internationaal veelzijdig transportbedrijf dat op veel deelmarkten een stevige partij meeblaast, inmiddels zijn Herman, Piet jr. en Johan ook alle met pensioen en wordt het bedrijf geleidt door Piet Azn en Piet Hzn. In 2004 wordt het bedrijf Romijn Internationaal Transport overgenomen en zodoende krijgt het bedrijf een grotere toegang tot de Bagger en Offshoremarkt, waarin het reeds voorzichtig actief was.

De expertise van Romijn Transport en de veelzijdigheid en capaciteit van Lock blijken een gelukkige combinatie te zijn. In 2006 wordt het nieuwe bedrijfspand op hetzelfde terrein in gebruik genomen, dit uiterst modern en goed geoutilleerd bedrijfspand biedt voor de komende jaren een goed uitgangspunt voor de uitbreiding en aansturing van alle transportactiviteiten. In 2007 zijn in goed overleg alle aandelen in handen van P. Lock Azn gekomen een en ander in het licht om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Vanaf 2007 is de bedrijfsnaam van de werkmaatschappij Lock Transport BV, samen met Lock/Romijn Internationaal Transport BV vallen zij onder P. Lock en Zonen Beheer BV evenals Lock Materieel BV en P. Lock Onroerend Goed BV.

In 2007 is Arie Lock Pzn de gelederen van het bedrijf komen versterken, een aantal jaren later volgde Jessica Lock. Zij vormen daar mee de basis van de 4e generatie Lock waardoor Lock Transport ook de komende decennia de betrouwbare en deskundige transportpartner kan blijven. Sinds 2020 vormen Arie en Jessica de huidige directie.

Benieuwd wat voor transport
u nodig heeft ?

Neem contact op!

Lock Transport B.V.