Het Nederlandse familiebedrijf Lock Transport heeft in haar lange bestaan een sterke naam opgebouwd in transport, zowel nationaal als internationaal. Dankzij het gevarieerde wagenpark is de vervoerder in staat om uiteenlopende taken uit te voeren. Lock Transport is altijd op zoek naar manieren om de efficiency van hun operatie te verhogen. Dit was al zo toen ze jaren terug één van de eerste klanten werden van Groeneveld en dat is nu nog steeds zo.

Lock Transport, opgericht in 1931, beschikt over een jonge en moderne vloot. Tel hier de jarenlange ervaring in verschillende transportdisciplines bij op en het is duidelijk dat Lock Transport in staat is om uiteenlopende vervoersopdrachten perfect uit te voeren. In Nederland heeft de onderneming uit Hardinxveld-Giessendam zich gespecialiseerd in het vervoer van offshore en baggermateriaal, (scheeps)bouwmaterialen, machines, motoren en generatoren. Ook buiten de landsgrenzen zijn de vrachtwagens in de kenmerkende groen-gele combinatie te vinden, voornamelijk voor volumetransport.

Om al deze transportstromen in goede banen te leiden maakt Lock gebruik van RoadRunner van Groeneveld ICT Solutions. Met de recente aanschaf van de ATX boordcomputers gaan ze de volgende fase van hun automatisering in. De op Android draaiende boordcomputers worden gekoppeld aan het transportmanagementsysteem RoadRunner. “We waren op zoek naar een integrale automatiseringsoplossing en kwamen logischerwijs bij Groeneveld uit. Groeneveld is in al die jaren dat we zaken doen een betrouwbare partner geweest met verstand van zaken, zowel voor de automatische vetsmeersystemen als de transportautomatisering. Daarnaast is het fijn om voor al onze transport-automatiseringssoftware en -hardware één partner hebben. Dat scheelt een hoop werk en dus geld. Met de implementatie van de ATX boordcomputers hebben we de beschikking over een compleet systeem waarmee we de voertuigen gaan volgen, inzicht krijgen in de rijprestaties met de module Driver Performance en de chauffeurs gaan verlonen,” verduidelijkt Arie Lock de keuze voor de ATX boordcomputer van Groeneveld ICT Solutions.

“Met de ATX is Lock Transport in staat om de vrachtwagens real-time te volgen, routes te optimaliseren en vanuit de thuisbasis maximale ondersteuning te bieden,” aldus Don Volkers, accountmanager van Groeneveld ICT Solutions, “Een ander groot voordeel van de ATX is de modulaire basis waarmee het gemakkelijk is om in te spelen op veranderingen. Extra Groeneveld modules kunnen worden toegevoegd en het is mogelijk om hard- en software van derden te installeren, bijvoorbeeld scanners en navigatie.”

Lock Transport B.V.